Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

The xx

De tre barndomsvännerna har med sitt senaste album forcerat våra känslomässiga murar och satt hela vårt innanmäte i gungning. Kanske har de sålt sina själar till gamle Belsebub någon dag för länge sedan i ett regnigt London, för det är nästan läskigt att uppleva resultatet av den kemi som uppstår när Romy Madley Croft, Oliver Sim och Jamie xx – med hjärtat på skjortärmarna – skapar musik tillsammans. Deras musikaliska samspel är vackert att bevittna för de tre medlemmarna i The xx finns alltid där för varandra. Kompletterar varandra. Som syskon. Eller ett idrottslag som genom år av kamp har svetsas samman med blod, svett och tårar. Där den ene inte kan fungera utan den andre. Fragilt och sårbart på ytan men så jävla starkt på djupet.

The xx är gränslösa i sin musik, men fundamentet av drömsk och Marianergravs-djup elektronisk pop är solitt. Jamie xx är en nutidens druid när han bakom sina vred och reglage skapar av perfekt balanserade ljudbilder. Det har den senaste tiden, med all rätt, skrivits spaltmeter om Romy och Olivers vackra röster och berörande texter. Precis som med all bra musik går The xx rakt in i hjärtat utan genvägar. 

I See You är uppföljaren till The xx två tidigare album – xx och Coexist – som sammanlagt har sålt över tre miljoner exemplar och vunnit en mängd utmärkelser på vägen. Deras tredje fullängdare har dock tagit bandet till helt nya höjder. Av deras turnépremiär i Stockholm att döma har vi – och alla som behagar att sticka in näbben i Slottsskogen andra helgen i augusti – något magiskt att se fram emot. The xx är ett perfekt band. 

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter