Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

TACK FÖR WAY OUT WEST 2018!

Nu är festen över i Slottsskogen för det här året. I 12 år har Way Out West huserat i denna vackra park tillsammans med er. Helvete vad vi är glada för att ni fortsätter att komma och får oss motiverade att jobba vidare med denna soon-to-be-tonåring. Över 100 000 besökare i parken utslaget på tre dagar är ju helt sjukt.

Arcade Fire har precis klivit av Flamingoscenen. Ett band som vi kämpat med att locka till Göteborg alltsedan starten av Way Out West. I år föll bitarna äntligen på plats och Kanadas finest visade varför stämpeln som ett av världens bästa liveband inte kommer att släppa i första taget.

2013 var senast vi hade äran att välkomna världens just nu mest betydelsefulla rappare till Slottsskogen. Igår var Kendrick Lamar tillbaka. Knockout.

Underhudsfettet gungar fortfarande sen det att världens bästa pojkband – Brockhampton – bjöd på sin sju av sju i betyg-spelning i Linnétältet i torsdags. Återvändande M.I.A bjöd på frenesi, Lykke Li fick oss att gråta och Amyl and the Sniffers spelade skiten ur Folkfoajén. Sarah Klang är nästa Abba-stora musikexport från det här landet. Thåström är en tsunamivåg. Snoh Aalegra, huh? Dirty Projectors borde vara obligatoriskt. Peggy Gou, Arctic Monkeys, Mwuana, Jorja Smith och fan och hens moster. Alldeles för många genier har stått på våra scener under de här tre dagarna för att kunna nämna alla.

WOW Talks har vuxit och etablerat sig på Höjden som en festival i festivalen. Två ministrar, en visselblåsare och en mängd andra spännande personer som bjöd på intressanta samtal om hållbarhet, kultur och frågor som känns extra aktuella detta valår. Jonas Hassen Khemiri x Ozzy x Jessica Gedin – deras samtal om ordet var magiskt. Chelsea E Manning drog storpublik och ökade nerven kring hela programmet.

2018 var året när filmprogrammet var populärare än någonsin med fullsatta biografer. Vi bjöd på premiärer av filmer som Spike Lees BlackKklansman och TV-serier som Vår tid är nu. Way Out Wests filmsektion har blivit en fantastisk mötesplats där vår engagerade publik möter nyskapande regissörer och skådespelare.

Slutligen skulle vi vilja tacka alla som gör det här arrangemanget möjligt. Vi tänker självklart på er kära besökare, men även på våra artister, musiker, personal, funktionärer, press, partners, staden, kritiker, haters och alla andra som på något sätt bidragit till Way Out West 2018. Vi älskar er. Ni är bensin och glädje.

Kram <3

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter