Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

NILS FRAHM OCH ANNA VON HAUSSWOLFF TILL WAY OUT WEST – ENDAGSBILJETTER OCH SPELDAGAR SLÄPPS PÅ FREDAG!

Att behärska ett instrument är en sak, men att i princip bli förknippad med det är en annan. I dag har vi äran att släppa två artister som båda har högsta betyg i klaviatur. Nils Frahm [DE] släppte tidigare i år det transcendentala albumet All Melody, som redan nu känns som ett av årets starkaste släpp. Anna Von Hausswolff [SE] har även hon levererat i år, och övermäktiga Dead Magic kommer är även det ett av årets bästa och mest ambitiösa släpp. En annan gemensam nämnare är att båda artisternas Sverigebesök i år båda har varit bortom tokutsålda – välkomna Nils Frahm till Slottsskogen och Anna von Hausswolff till Stay Out West.

Och psst. På fredag klockan 12.00 släpper vi speldagar för alla bokade artister samt ett limiterat antal endagsbiljetter. Tipsa alla vänner som bara kan vara med en dag!

Nils Frahm [DE]

I mötet mellan två världar som annars tycks vara främmande för varandra finner vi Nils Frahm. Med inspiration tagen från klassiska såväl som kontemporära kompositioner har Frahm lyckats skapa en symbios av klassisk pianomusik och techno. Här skapar pianot och synten en unik men ändock familjär känsla. Det blir nästan som ett prång ut i världen – cineastiskt, matematiskt precist och med ständig närvaro rör sig vemodigheten och nyfikenheten fram genom arrangemangen. Det är denna okonventionella blandning av något gammalmodigt och nyskapande – det intima och det storskaliga – som lyckats fånga omvärldens öron sedan 2009.

Med albumen 7fingers och Felt (båda 2011) satte Frahm sig själv på kartan, men det var framförallt med 2013 års Spaces – ett album inspelat live under hans tvååriga turné – som det stora genombrottet kom. Resultatet var ett slående återskapande av hans konserter, där rummet hörs, tidens rörelse framhävs och den mänskliga närvaron skimrar igenom albumet. Musiken, och således konstnären, tycks längta, sträcka sig utåt. Sedan dess har Frahm rört sig på flera olika planhalvor, och släppte i januari det sönderhyllade albumet All Melody som likt Spaces rör sig i flera olika riktningar på samma gång. I våras spelade Nils Frahm två superintima konserter i Stockholm och Malmö som var bortom utsålda, och i sommar får vi åter möjlighet att uppleva den magi som han bjöd på då.

Anna von Hausswolff [SE]

Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. Hennes musik bjuder på en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap där himmel och helvete existerar i  vacker symbios. Det är storslaget och blytungt och utmanar konventioner på ett sätt som nästan saknar motstycke i svensk musikhistoria. Hyllat av press, publik och hela musikbranschen. Med all rätt då von Hausswolffs artistiska visionerna är lika stora som ljudbilderna själva.

Göteborgska Anna von Hausswolff fick sitt stora genombrott 2009, då hon utan att ens ha släppt en debutsingel fyllde Annedalskyrkan till brädden under Way Out West. Mellan 2010 och 2018 har tre album fått se dagens ljus. Årets giv – Dead Magic – är det fjärde i ordningen och även det är ett utmanande verk som spinner vidare på de idéer som von Hausswolff sjösatt tidigare i karriären. Albumet innehåller fem spår som tillsammans klockan in på hela 47 minuter – ett Magnum opus om något. 5/5 i DN9/10 av Sonic och 5/6 av Gaffa säger sig självt – Anna von Hausswolffs Dead Magic hör till det bästa det här året hittills har gett oss. I sommar intar hon åter Göteborgsnatten för en spelning under Stay Out West-flagg.

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter