Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

M.I.A. GÖR EXKLUSIV SPELNING PÅ WAY OUT WEST!

Tidigare har vi kunna stoltsera med att Way Out West – landets tredje största filmfestival – kommer att erbjuda Sverigepremiären av en av årets mest hajpade dokumentärfilmer: MATANGI / MAYA / M.I.A. av Steve Loveridge – en hyllad och närgången skildring av flyktingen som blev nyskapande musiker, kontroversiell superstjärna och politisk aktivist. Filmen vann juryns stora pris på Sundance tidigare i år och har sedan dess kammat hem priser på en rad festivaler världen.

Nu kan vi stolt basunera ut – med knappt tre veckor kvar! – att M.I.A. också ansluter till musikprogrammet och kommer att stå på festivalens största scen i Slottsskogen fredag 10 augusti. Ett exklusivt framträdande på svensk mark och detta är på samma dag som bl.a. Kendrick Lamar, Fever Ray, Timbuktu, Lily Allen, 6LACK och Miriam Bryant.

Som besökare kan du köpa biljett till antingen en dag eller ett festivalpasssom gäller till alla tre dagar. För samtliga bokade artister och speldagar, se här!

En stjärna ansluter. Mathangi “Maya” Arulpragasam, känd under artistnamnet M.I.A., är inte vilken artist som helst – hela karriären har hon stuckit ut hakan med sitt artisteri och samtidigt blivit en av vår tids mest inflytelserika samhällsdebattörer. Med musiken som plattform har hon sedan 2005 provocerat, sprängt gränser och skapat ett soundtrack olikt allt annat. När vi skriver 2018 fyller den odödliga klassikern ”Paper Planes” 10 år – det firas med att återigen välkomna henne till Slottsskogen. M.I.A. spelar på fredagen, precis som bl.a. Kendrick Lamar, Fever Ray och Lily Allen!

Redan på debuten ”Arular” stakade M.I.A. ut ett helt eget universum – en unik mix av Londons förorter, exotiska inslag från fjärran, bombastisk hiphop och electro. Sedan dess har det hänt mycket, men varje släpp präglas av en otrolig självsäkerhet, attityd och känsla. Senaste albumet ”AIM” var en cacthig historia med gästartister som Diplo och Skrillex. Hon har gästat Super Bowls berömde halvtidsshow, Grammy-noiminerats och nu även blivit dokumentär – en film som också kommer ha Sverigepremiär på årets festival. Den fascinerande historien om en artist som ständigt för andra människors kamp – inte minst kvinnor och flyktingars, kommer även utspela sig live på Way Out West. Med låtar som ”Borders”, ”Bad Girls” och ”Y.A.L.A” kan vi välkomna ytterligare en världsstjärna till våra scener. Det enda rätta epiteten för en artist som M.I.A. stavas – förebild.

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter