Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Wild Dogs

Wild Dogs
75 min | Sverige | 2018
SAMTAL EFTER FILMEN!
Regissörer – Elin Eriksson och Saga Gärde
Manusförfattare – Elin Eriksson och Saga Gärde
Medverkande – Robyn, Selen Özan, Barbara Chamoun, Caty Testad, Beatrice Eli, Jenny Vaz, Cecilia Vaz.

I en musikindustri styrd av män kämpar separatistiska plattformar som Popkollo och Upfront Producer Network för att tjejer och transpersoner ska få tillgång till tekniken, kunskapen och resurserna som är förutsättningar för att kunna skapa som producenter. Filmen Wild Dogs följer Robyn, Selen Özan, Barbara Chamoun och Caty Testad under ett producentprogram i Popkollos regi där de träffas i separatistiska rum för att lära sig mer om musikproduktionens alla moment, från ellära till mastering. Under programmet får de möta andra producenter som Jenny och Cecilia Vaz i Studio XX, Jenny Wilson och Beatrice Eli som delar med sig av sina erfarenheter och vittnar om strukturer som begränsar och osynliggör deras arbete. Stärkta av den nya gemenskapen där nya band binds och djup vänskap uppstår vänder de sig mot maktordningen inom musikindustrin och organiserar sig för att kunna verka på egna villkor. Barbara och Selen satsar allt de har och bestämmer sig för starta Oda Studios, ett separatistiskt studiokollektiv för kvinnor och transpersoner.

Regissörerna Elin Lilleman och Saga Gärde gör upp med myten om den manliga geniet och skildrar en scen i radikal förändring som utmanar musikindustrins maktordning. Till Kicki Halmos musik ramar Beata Bouchts neonrosa illustrationer in berättelsen; vildhundar och sidenband slingrar sig genom de manligt kodade studiorummen och speglar systerskapets intima och glittrande trygghet.

Efter filmen följer ett samtal mellan filmens producent Katarina Testad, samt Åsa Johnsen (innehållsansvarig för Vem Kan Bli Producent, musiker och producent) och Cindy Lee (verksamhetskoordinator och projektledare Vem Kan Bli Producent).

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter