Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Patti Smith

”When I was younger, I felt it was my duty to wake people up. I thought poetry was asleep. I thought rock´n´roll was asleep.”
Legendaren, revolutionären, poeten och rock´n´rollern Patti Smith har förgyllt världen med poetisk punk i fem decennier och tänker fortsätta med det ett bra tag till. I trioformat – tillsammans med den ständige följeslagaren Tony Shanahan och sonen Jackson – kommer Patti bjuda på en virvelvind av rock, poesi och allt däremellan. Det blir en intim inramning på en stor scen, där Patti kommer att visa upp musikaliska guldkorn från hela karriären. Det här är en upplevelse endast en dåre skulle missa, och en garanti för att all slumrande poesi och all dödstrött rock´n´roll i närheten av Slottsskogen kommer att vara klarvaken åtminstone en helg under augusti. Avståndet mellan Pattis ord och ditt hjärta kommer att vara kortare än på mycket länge – alla som såg henne på Stockholm Music & Arts för ett par år sedan vet vad vi pratar om. 12 mars släpper Patti Smith den nya boken ”Hängiven”, där hon öppnar upp sitt anteckningsblock och bjuder läsaren rakt in i sin kreativa process. En stark rekommendation för ultimat uppladdning inför Sverigebesöket.
 
I Frankrike är hon riddare av konst, i USA är hon invald i Rock´n´Roll Hall of Fame, blir utnämnd till en av rockhistoriens 100 största av Rolling Stone, spelar jämte Ryan Gosling och Rooney Mara i Terrance Malicks film Song to Song och får The National Book Award för sin självbiografi Just Kids. Här i Sverige blir hon tilldelad Polarpriset 2011, och när Bob Dylan vann Nobelpriset i litteratur fick Patti äran att framföra hans ”A Hard Rain’s A Gonna Fall” vid prisceremonin på Konserthuset i Stockholm. Ändå har Patti Smith aldrig känts som en del av etablissemanget. En poet bland rockmusiker, en rockmusiker bland poeter, en vanlig människa bland ikoner och en ikon bland vanligt folk. Patti Smith är egentligen för många saker för att rymmas i en enda kvinna. Och kanske är det just därför alla dessa tankar och känslor bara måste ut – på papper, på vinyl eller från en scen och in i våra hjärtan.
 
Patti Smith spelar i Slottsskogen torsdagen den 9 augusti. Biljetter köper du här.

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter