Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

P3 Perspektiv – Porr

Talare: Greta Thurfjell, Maria Ahlin, Kalle Norwald, Hanna Hellquist (moderator), Magdalena Mattebo
Om samtalet: Hanna intervjuar inledningsvis Magdalena Mattebo, forskare som gjort studierna om hur vi kollar på porr som baseras på 16-åringar. Hennes forskning ligger till grund för mycket av porrdebatten. Hon håller sig till empiri och säger också att debatten är väldigt polariserad och infekterad – vi kan till exempel se att tjejer kollar allt mer. Gör porr unga killar till våldtäktsmän och bör regleras, eller är det bara moralpanik? Hur ser porren egentligen ut idag och varför finns det inte någon svensk porrproduktion att snacka om? Därefter följer ett panelsamtal med övriga deltagare.

– Greta Thurfjell, journalist och skribent på DN Kultur, Tycker att debatten om porren är moraliserande och dumförklarar unga, att feministisk porr utgår från att tjejer gillar snällare sex och att det är sorgligt att porr är mångas enda källa till kunskap om sex.
– Maria Ahlin, författare till boken Visuell drog. Pratar om porrens skadeverkningar för unga, att de blir beroende och får skeva bilder av sex samt att det ökar risken för aggressioner osv. Vill införa porrfilter.
– Kalle Norwald, sexolog och föreläsare. Tycker att porrmotståndare har en för enkel debatt som inte grundar sig i forskning utan moral och agenda. Vill INTE ha porrförbud eller filter. Tycker att det måste finnas mer representation inom porren.

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter