Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Ett öga rött och kraften i ord

Talare: Jonas Hassen Khemiri, Ozzy, Jessika Gedin (moderator)
Om samtalet: Samtalet kommer handla om kraften i ord och berättandets olika uttryckssätt. Men även om två debutanters sätt att hantera språk och läslust hos unga.

– Jonas Hassen Khemiri: En av våra mest hyllade och lästa författare. Romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till över tjugofem språk och Khemiris pjäser har spelats av över hundra internationella teaterkompanier. Debutpjäsen Invasion! tilldelades en Village Voice Obie Award för bästa manus och för sina böcker har Khemiri tilldelats bland annat Augustpriset, Borås Tidnings Debutantpris, Sveriges Radios Romanpris, Tidningen Vi:s litteraturpris, Aniarapriset samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa.

Osman ”Ozzy” Maxamed: Hyllad rappare som efter många år, bubblandes under ytan äntligen har debuterat med rosade albumet Ett öga rött; en färgstark samling berättelser från en artist som tänker nytt vad gäller konstnärligt uttryck och språkbruk.

Jessika Gedin: Bokförläggare, krönikör, tv-programledare och radiopratare; Jessika Gedin är nästan som en egen svensk kulturinstitution med sina många år som kulturbevakare och analytiker. Hon leder SVT:s litteraturprogram Babel och är känd för sin medverkan i programmet Spanarna i Sveriges Radio P1.

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter