Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Är vi ett land som faller itu?

Talare: Åsa Linderborg, Po Tidholm, Salad Hilowle, Bilan Osman (moderator)
Om samtalet: Om politik, populism och oron över ett land som faller itu. I detta samtal resonerar deltagarna kring hur man tar väljarnas oro på allvar samtidigt som man inte ger dem rätt när de projicerar sitt missnöje på fel saker.

Åsa Linderborg: Har tillsammans med Göran Greider skrivit boken “Populistiska manifestet” där de vill skriva fram ett försvar för populismen som politisk strategi.
Po Tidholm: Har under ett par decennier bevakat landsbygdsfrågan och konstaterar med senaste boken “Läget i landet” (2017) att en långsam glidning, ett förflyttat fokus till staden, har lämnat de svenska landsbygderna politiskt övergivna.
Salad Hilowle: Salad Hilowles konstnärskap kretsar kring identitet, minnen och plats. Hans senaste kortfilm ”Brev till Sverige” var shortlistad för Guldbaggenominering, och fick ett hedersomnämnande på Tempo Dokumentärfestival för bästa kortfilm. Samma film sågs även av mer än 1 miljnon tittare på tv under 2017.
Bilan Osman: Bilan föreläser primärt inom skolans värld – både för lärare och elever. Hon utbildar lärare i hur de kan arbeta antirasistikt enligt skolans principer och riktlinjer, samt om hur de kan bemöta konspirationism i klassrummet. Hon föreläser också för elever om hur man ur ett källkritiskt perspektiv kan problematisera fördomar och stereotyper.

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter