Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Konst i Slottsskogen: Rutan

Konstverket Rutan (av Ruben Östlund och Kalle Boman) spelar en central roll i filmen The Square som vann en av världens viktigaste filmpriser Guldpalmen på Cannes filmfestival. Konstverket visas nu på festivalområdet i Slottsskogen, innan det färdas vidare till Centre Pompidou i Paris, där det installeras i samband med filmens franska premiär.

”Rutan, en vitmarkerad kvadrat placerad i det offentliga rummet, är en plats där gemensamma rättigheter och skyldigheter råder. Till Rutan kan vi gå om vi behöver hjälp, när någon står i den är det vårt ansvar att söka kontakt  och försöka hjälpa till. I Rutan kan vi lämna ifrån oss våra ägodelar, i den får vi inte stjäla.”

Under Way Out West uppfördes konstverket Rutan av Ruben Östlund och Kalle Boman i Slottsskogen. Konstverket spelar en avgörande roll i filmen The Square som mötte sin första större svenska publik på Way Out West 2017. Tidigare i höst blev det också klart att filmen blir Sveriges bidrag till Oscarspriset.

Nu doneras konstverket av Way Out West och Ruben Östlund till göteborgarna och blir kvar i minst ett år. Ta en tur till världens finaste park och kolla in verket och längta efter nästa års festival! Tack Ruben för årets festival och ett spännande konstverk.

(Rutan uppfördes med stöd av Göteborgs Stad/Filmkontoret).

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter