Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

KEYCHANGE – TONARTSBYTE I MUSIKBRANSCHEN!

Keychange är en kollektiv kraftsamling av organisationer och festivaler i sju länder för att ta stora kliv och öka jämställdheten i musikbranschen. Kvinnor i musikbranschen fortsätter vara underrepresenterade i alla europeiska länder. I de deltagande länderna (Sverige, Tyskland, Storbritannien, Island, Spanien och Estland) utgör kvinnor 20 % eller mindre av registrerade kompositörer och låtskrivare. Endast 10 % av headlines på musikfestivaler och 22% av artisterna på scenen är kvinnor. I projektet har de deltagande länderna valt ut starka artister som programläggs under Keychange-festivalerna. Artister och lokala branschinnovatörer kommer att finnas med i nätverket och delta i creative labs, paneldebatter, interna möten och workshops på festivalerna under hela projektets gång. Totalt ingår 30 artister och 30 nyckelpersoner från de sex länderna.

Nästa nedslag för Keychange är på Way Out West, där Mogli [DE], Violet Skies [UK], Hildur [ISL] och Cora Novoa [ES] kommer att spela och ett panelsamtal att hållas.

Missa inte Keychange-artisterna på Way Out West!

Hildur – 23:45, torsdag, Pustervik lilla.
Cora Novoa – 21:00, fredag, Dungen (Slottskogen).
Mogli – 01:00, fredag, Pustervik lilla.
Violet Skies – 01:00, lördag, Pustervik lilla.

KEYCHANGE – BARRIERS TO EQUALITY AND HOW TO OVERCOME THEM

Talare: Ola Broquist (Luger), Vaz (artister), Laura Kriefman (Keychange-ambassadör) + Special Guest.

Moderator: Vanessa Reed (PRS Foundation CEO).

Om samtalet: Keychange är en kollektiv kraftsamling av organisationer och festivaler i sju länder för att ta stora kliv och öka jämställdheten i musikbranschen, vars möjligheter och utmaningar kommer att utredas i samtalet.

Höjden, fredag 10 augusti – 14:00.

––> www.keychange.eu

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter