Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Hurula till Way Out West – spelar lördag 11 augusti

För precis en vecka sedan släpptes speldagar och endagsbiljetter till den tolfte upplagan av Way Out West som äger rum i centrala Göteborg 9-11 augusti. Nu är det dags att presentera tre nya namn som alla skjutsar in en ansenlig dos energi och attityd rakt in i hjärtat på årets Stay Out West-lineup.

Hurula – rösten för alla som aldrig någonsin skulle bli som dom – är alltid lika relevant, men släppte nyligen EP:n Oss är allt och oddsen för att det kommer ny musik under nästa år är goda.

Brittiska Dream Wife tillhör den nya generation av band som hörde The Strokes “Is This It” och tänkte “this is it” – i dag är de ett strålande exempel på hur indierocken bör låta 2018.

NME-hypeade Yungblud är ett av namnen som bubblat upp från Englands alternativa musikscen och utmärker sig live med sina fullständigt vansinniga urladdningar.

Se redan bokade artister och dess speldagar här!

Har du bokat eventuellt boende samt resa? Nu är vi nära!

HURULA

Varje generation har ett par artister som på något sätt blir större än livet själv. Det är ingen exakt vetenskap, inte mätbart med varken streamingsiffror eller radiorotation, men gemensamt är ett anslag präglat av absolut nödvändighet. Hurula kan sålla sig till den skaran. Efter en gedigen punkbakgrund kom Hurulas första soloskiva Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för (2014) och det som i praktiken var en debut kändes snararare som återkomsten av en saknad vän. Med texter om uppgivenhet, samhällskritik och hjärtan som bultar i andrahandslägenheter besjunger Hurula utanförskapets välsignelser och förbannelser. Hurula blev snabbt rösten för alla som aldrig någonsin skulle bli som dom.

Hurula har lyckats med konststycket att följa upp ett hyllat debutalbum med fortsatt viktig musik. 2016 kom Vapen till dom hopplösa och det senaste släppet är EP:n Oss är allt (2018). Vi vågar här och nu också lova ny musik under 2019. Och det som är engagerande på skiva är om möjligt än mer engagerande live. Hurulas livekonserter är omtalade för sin kraft med huvudpersonen själv rastlöst vandrande fram och tillbaka på scenen till en bakgrund av furiösa trummor och larmande rundgångsgitarrer. Och varje mening, ord och stavelse sjungs som om det betyder precis allt.

Spelar på festivalens klubbprogram Stay Out West lördag 11 augusti.

DREAM WIFE [UK]

Dream Wife tillhör den nya generation av band som hörde The Strokes “Is This It” och tänkte “this is it” – i dag är de ett strålande exempel på hur indierocken bör låta 2018. Med knivskarpa riff och feministiska budskap förvaltar de arvet från 00-talets indiescen och 90-talets riot grrrl-rörelse bättre än de allra flesta. Trion – bestående av Rakel Mjöll, Alice Go och Bella Podpadec – bildades på Brighton University, då som ett konstprojekt. Sedan dess har man sökt sig mot den allt mer pulserande musikstaden London utan att någonsin tumma på sitt mål: att med alla till buds stående medel visa upp alla sidor av att vara kvinna. “I’ll tell you what I want, what I really, really want”, lånar Rakel Mjöll från Spice Girls på “F.U.U.” och kastar barndomens girl power in i 2010-talet.

Redan 2016 etablerade sig Dream Wife snabbt som ett av Storbritanniens mest hajpade band, som följd av debut-EP:n “EP01”. I januari kickstartade de musikåret 2018 med sitt självbetitlade debutalbum, som togs emot av en enad hyllningskör såväl internationellt som här i Sverige. Efter turnéer med namn som Sleigh Bells, The Vaccines och The Kills besökte bandet Stockholm och Malmö för sina första Sverigespelningar i början av året. Där levde de genast upp till ryktet om sina minst sagt energiska framträdanden – och kanske är det live som Dream Wifes radikala new wave upplevs allra bäst.

Spelar på festivalens klubbprogram Stay Out West lördag 11 augusti.

YUNGBLUD [UK]

Englands alternativa musikscen verkar leva sitt eget liv. Ibland är den i samklang med resten av världens motsvarighet, ibland inte. Det verkar som att den, på ett befriande sätt, inte bryr sig om vilket. Att som NME-hypeade YUNGBLUD [UK] blanda hip-hop, ska och rock på ett finessrikt sätt är ett exempel på musik som förmodligen inte skulle kunnat komma någon annanstans ifrån än just England. Med en punkig ilska, en frenesi värdig Alex Turner och en attityd som hämtad från hip-hop levererar YUNGBLUD sina ordrika betraktelser på ett sätt du aldrig har hört förr. Sedan må ämnet vara Prins Charles, kritik mot grabbkultur eller bara en känsla av att vara en blåst generation.

YUNGBLUD är aktuell med sin självbetitlade debut-EP (2018) och kritiker spår honom en lysande framtid. Livekonserterna har redan erhållit ett rykte om sig för att vara fullständigt vansinniga urladdningar där frontpersonen, oftast klädd i korta byxor och färgglada strumpor, ger uttrycket ”att ge allt” ytterligare dimension. På Stay Out West får du chansen att vara en av de som såg YUNGBLUD innan det stora genombrottet.

Spelar på festivalens klubbprogram Stay Out West torsdag 9 augusti.

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu