Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Första titlarna till årets filmprogram är här!

Sedan 2011 är film en självklar och uppskattad del av Way Out West. Genom åren har hundratals filmer visats i Slottsskogen, på Hagabion och andra biografer runt om i Göteborg inom festivalens ramar. Förra året invigde vi vår magiska utomhusbio på Höjden, där mer än tusen personer såg premiären av den hyllade dokumentärfilmen SILVANA i sällskap av artisten själv.

I år har vi den stora äran att på Höjden-bion göra Sverigepremiären av en av årets mest hajpade dokumentärfilmer: MATANGI / MAYA / M.I.A. av Steve Loveridge – en hyllad och närgången skildring av flyktingen som blev nyskapande musiker, kontroversiell superstjärna och politisk aktivist. Filmen vann juryns stora pris på Sundance tidigare i år och har sedan dess kammat hem priser på en rad festivaler världen om.

I vårt allra första släpp av filmer fokuserar vi på musikrelaterade filmer. Vi kommer visa filmer om Whitney Houston, Sleaford Mods, Betty Davies, Gurrumul och Vivienne Westwood. Vi visar också svenska filmen Wild Dogs om kvinnor och transpersoners kamp i den mansdominerade musikproduktionsvärlden samt dokumentären Desolation Center om 80-talets punk- och konsthappenings i Kaliforniens öknar, föregångarna till superfestivalerna Burning Man, Lollapalooza och Coachella.

Fler filmer och även TV-serier kommer läggas till hela vägen fram till festivalen.

NYA TITLAR:
MATANGI / MAYA / M.I.A. av Steve Loveridge
WHITNEY av Kevin McDonald
BUNCH OF KUNST – SLEAFORD MODS av Christine Franz
GURRUMUL av Paul Damien Williams
WILD DOGS av Elin Eriksson, Saga Gärde
DESOLATION CENTER av Stuart Swezey
BETTY – THEY SAY I’M DIFFERENT av Philip Cox
WESTWOOD: PUNK, ICON, ACTIVIST av Lorna Tucker

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter