Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner

Annedalskyrkan gör comeback – tre unika konserter utlovas!

Några av Way Out Wests absolut mest minnesvärda ögonblick har skett i vackra Annedalskyrkan som ligger jämte Slottsskogen. En unik plats, där mäktig akustik, inramning och känsla intensifierar konsertupplevelsen till max.

Efter ett par års paus kan vi i dag meddela att Annedalskyrkan gör storstilad comeback som Stay Out West-lokal under 2018. Och det med en artistuppställning som heter duga med tanke på platsen.

Det rör sig om tre kvällar, med en spelning vardera. Under torsdagen kommer det intima popprojektet Rhye [CAN] kommer att ge en uppvisning i sensuell, sexig och tårdrypande pop. Vilken artist som spelar på fredagen kommer vi att kunna presentera inom kort. Avslutningen på lördag sker med ingen mindre än popdrottningen Susanne Sundfør [NOR], som kommer att spela 2017 års majestätiska Music For People In Trouble i sin helhet – från början till slut. En vackrare och mer stämningsfull inramning för spelningar som dessa finns inte.

Övriga Stay Out West-lokaler kommer att presenteras inom kort.

Se redan bokade artister och dess speldagar här och endagsbiljetter här.

Susanne Sundfør 

Bilden av tårar på dansgolvet har alltid besuttit en särskild kraft – att gråtandes ge sig hän till den pulserande musiken och låta sorgen få plats i vad som ska vara en euforins högborg. Få har lyckats skildra det paradoxala tillståndet bättre än Susanne Sundfør [NO]. Den mollstämda syntpopen är dock bara en sida av Sundførs breda konstnärskap. Efter ett stort internationellt erkännande med den elektroniska skivan Ten Love Songs (2015) återvände hon med Music For People In Trouble (2017) till det mer avskalade och akustiska som präglade hennes tidigare skivor. Istället för pulserande syntar får vi steel guitars, experimentella pianon och dramatisk folkmusik. Inspirerade av en resa från Nordkorea till Amazonas har hon skapat en kontemplativ, försiktig skiva om psykisk ohälsa och världens undergång och visar därmed att hon är precis lika fantastisk som singer-songwriter som hon någonsin var som ledsen discodrottning.

Nu är det hög tid för Sverige att verkligen förstå vilken exceptionell talang vi har i grannlandet Norge. I sommar på Way Out West, i en kyrka, kommer Sundfør att framföra Music For People In Trouble i sin helhet. Skivans dystopiska tematik bärs fram av Sundførs fantastiska stämma, inramad av en återhållsam men ständigt närvarande dramatik. Lämna dansskorna hemma men ta med ett par extra näsdukar. Allt tyder på att de kommer att behövas.

Spelar i Annedalskyrkan – Stay Out West – lördag 11 augusti.

Rhye 

”Intimt” har kommit att bli något av en kliché när musik ska beskrivas, men är det någon som kan motivera detta adjektiv så är det Rhye [CAN] vars minimalistiska romantik tidvis känns påträngande nära. Länge var Rhye ett ansiktslöst projekt och det var många som lystrade när låtarna Open och Fall släpptes utan tydlig avsändare under 2013. I en tid av transparenta karriärer och rakethöga pulsar kändes Rhyes lyxiga, nästan hemliga försiktighet uppiggande. Sade möter the The xx var en återkommande beskrivning och den jämförelsen tål faktiskt granskning. Precis som Sade är den mjuka, luftiga och sensuella rösten mystisk och androgyn och precis som med The xx är instrumenteringen sparsmakad och effektiv– tänk er hur fint detta blir i en kyrka.

Rhye är aktuell med skivan Blood (2018) som släpptes tidigare i år och en hel del har förändrats sedan debuten. Bland annat har nästan 500 konserter avverkats samt att sångaren Mike Milosh och den danska producenten Robin Hannibal bestämde sig för att gå skilda vägar. Kanske är detta förklaringen till att musiken tagit en mer organisk vändning. Ett annat uppbrott av betydelse för musiken är Milosh skilsmässa från den kvinna som hela debutskivan Woman (2013) var tillägnad till. Ta ett djupt andetag, sätt mobilen på flygplansläge och förbered er på en konsertupplevelse utöver det vanliga. Rhye i en kyrka en sensommarkväll kan inte bli annat än magi.

Spelar i Annedalskyrkan – Stay Out West – torsdag 9 augusti.

RÄTTELSE! Tyvärr var vi lite snabba i vändningarna från festivalens sida här. Amanda Bergman är dessvärre inte aktuell för en spelning på Way Out West i år. Vem som faktiskt gör fredagens spelning i Annedalskyrkan återkommer vi med inom kort. 

Feed

WAY OUT WEST 2018 AUG 9–11

Köp dina biljetter nu