Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Coop

Coop svajpar grönt med Vegolöfte på Way Out West

Som ny partner till Way Out West vill Coop inspirera festivalpubliken att avge ett Vegolöfte. Genom att byta ut köttet på tallriken till något grönt bidrar vi till att minska den stora klimatpåverkan som köttkonsumtionen står för idag. Med en liten förändring i vardagen kan vi tillsammans göra stor skillnad.

Under festivalens tre dagar kommer publiken kunna avge sina löften via siten ”Vegolöftet”. Genom att svajpa och svara på ett antal frågor kan man bestämma sig för att äta mer vegetariskt. Svaren summeras till ett löfte och visar hur mycket de vegetariska valen motsvarar i minskade CO2-utsläpp i kg per år. Under festivalen kommer besökarna i realtid kunna följa hur många kilo CO2-utsläpp som kommer att sparas tack vare de gemensamma vegolöftena.

Visste du att…

• Kötträtter har åtta gånger större klimatpåverkan (CO2) än vegomåltider.

• Produktionen av kött kräver genomsnittligt fem gånger mer mark jämfört med vegetariska alternativ.

• För att producera ingredienser till en genomsnittlig kötträtt går det åt drygt 3000 liter vatten jämfört med 1000 liter för en vegorätt – dvs. tre gånger så mycket.

Coop kommer även på plats driva en restaurang där det erbjuds shots på härliga grönsaker och flatbreads med olika vegetariska toppings som t ex rökt tofu, alger och frön.

www.coop.se

 

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter