Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Välkommen på Way Out West Pre-Party

Way Out West närmar sig med stormsteg och i dag är det faktiskt bara 15 dagar kvar tills musiken börjar ljuda i Slottsskogen. För att fira detta – och för att få tiden att gå liiiite snabbare – ställer vi till med två förfester innan själva festivalen, en i Stockholm och en i Göteborg.

Med 15 dagar kvar till Way Out West är det hög tid att starta både nedräkning och allmänt starkt peppande. Som en del av uppladdningen bjuder vi in till två Way Out West-förfester, en i Stockholm och en i Göteborg. Den första går av stapeln den 3 augusti på Kägelbanan i Stockholm, med framträdanden av hiphophjälten Stor, framtidshoppet Lamix och danska popsensationen Soleima. Dagen innan Way Out West – den 9 augusti – hittar ni oss på Röda Sten Konsthall & Restaurang i Göteborg med en lineup som bjuder på premiärframträdande av I.B. Sundström (känd från Pascal, Skriet) och några av Göteborgs starkaste local heroes – Team Rockit. På Röda Sten ges också möjligheten att hämta ut ditt festivalarmband och ta del av konstutställningen #WEARETHEREMIX, fram till kl 18:00.

Båda förfesterna presenteras i samarbete med Norrlands Guld Ljus Alkoholfri och är gratis för alla över 18 år. Först till kvarn gäller.

Stockholm – Kägelbanan 3 augusti

Stor
Det går inte att bli större än Stor. Sergio Rubén Ulises Infante Azocár har tidigare gett ut två hyllade album, och i början av sommaren 2017 släpptes ett tredje – personliga och omtalade ”Under broarna”. Albumet anses vara ett av årets bästa, och har redan uppnått epitetet klassiker hos många. I sommar gör Stor sin enda festivalspelning på Way Out West, men redan innan dess kommer att han att visa Stockholmspubliken vad han går för.

Lamix
Lamix är namnet bakom sommarens stora hit ”Hey Baby”, som nyligen släpptes i en remixversion med bland annat Mwuana, Jireel och Elias. Att det rör sig om en rappare som har framtiden vid sina fötter är givet – den här karriären har så gott som bara börjat.

Soleima [DK]
Danmark har på sistone trätt fram som en popnation att räkna med, och den senaste i raden att imponera stort kallar sig för Soleima. Med sin isande röst och framåtblickande produktioner har Soleima redan gjort sig ett namn – räkna med att det bara växer sig större för varje år som kommer. Nyligen släpptes den efterlängtade debut-EP:n ”NO. 14” som bland annat innehåller hiten ”Breathe”. Den och mycket mer kommer att framföras när Soleima värmer upp Stockholmspubliken.

DJ:s
Wavvy Tracks + Alex & Tina

Göteborg – Röda Sten Konsthall & Restaurang 9 augusti

Team Rockit
Det finns inte många som lyckas låta lika unika som Team Rockit. Med lika delar euforisk trance, new age, folk och nutida pop låter trion både som inget annat och väldigt bekant. Gruppen debuterade 2011 med albumet ”1988”, och släppte tidigare i år det självbetitlade tredje givet ”Team Rockit”.

I.B. Sundström
Isak Sundström är musiker och konstnär. Sundström är utbildad på Konstfack, och är bland annat medlem i banden Pascal och Skriet. För första gången släpper han nu musik på egen hand under namnet I.B. Sundström, och albumet “I den skinande gyttjan” kommer att släppas hösten 2017 via Novoton. På Way Out Wests förfest framförs den nya musiken live för första gången tillsammans med ett stort band som bland annat innehåller fagott, engelskt horn, flöjtar och saxofon.

DJ:s
Ishi vu b2b Nino
Juliana Zapata

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter