Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

TRE NYA NAMN TILL WAY OUT WEST

2017 års artistuppställning ser onekligen ut att bli Way Out Wests starkaste ever. Som backup till det påståendet har vi tre ytterligare namn att presentera.

Regina Spektor!
Säkert!
Tash Sultana!

Har du säkrat ditt festivalpass?

REGINA SPEKTOR [US]

Regina Spektor har hyllats som en av vår tids främsta låtskrivare. En artist som rör sig mellan olika genrer utan friktion, där drabbande känslosamhet möter fyndiga texter och mörker möter ljus. En unik artist med ett karakteristiskt musikaliskt uttryck som trollbundit och fascinerat oss sedan tidigt 2000-tal. Regina Spektors konserter är en upplevelse och det är således inte konstigt att det alltid har varit lapp på luckan vid hennes Sverigebesök. Att en artist av hennes kaliber nu ansluter den redan svinstarka lineupen för 2017 är inget annat än en vacker sanndröm.  

Regina Spektor föddes i Sovjetunionen och flyttade med sin familj till New York 1989, och i tonåren började hon själv skriva poplåtar. Hon debuterade som soloartist 2001 och släppte själv sina tre första album 11:11, Songs och Soviet Kitsch, innan hon skrev på för Sire Records som återsläppte Soviet Kitsch 2004. Spektors stora genombrott kom med hennes fjärde album Begin To Hope, som bland annat innehöll “Fidelity” och “Samson”. Därefter har Regina Spektor släppt ytterligare tre album, 2009 års Far och uppföljaren What We Saw From The Cheap Seats som anlände 2012, som båda debuterade på tredjeplatsen på Billboard-listan. Hennes senaste album Remember Us To Life nådde oss under hösten 2016 och har belönats med lovord från såväl fans som kritiker.  

SÄKERT! [SE]

Senaste gången vi var på turné med Säkert! trodde jag kanske var den sista. Det var i oktober 2011, en norgeturné ett år efter vår andra skiva Facit kommit. Det var fantastiska dagar, vi tog det lugnt, satt och glodde ut över vattnet, förbannade över Bergens skönhet och varför man själv inte var lika fin som Norge, och spelade på små klubbar. Blåmärkena på handleden när man spelar tamburin mycket intensivt. Jag hade en känsla av att allt var bra med det här bandet utom jag själv. Jag skulle ha kunnat åka runt med dem för alltid, sitta i norska hamnar, men dessvärre var det som att det tömde mig att göra Facit, jag hade ingenting mer att säga och tänkte att det var slut där.

Som tur är var det inte så och förra året hade jag skrivit nog mycket för att fråga Henrik, Mats, Lovisa, Daniel, Jakob och Frida om de ville spela in och åka ut och spela igen. Det känns helt ljuvligt att de ville och att vi får spela för er igen. Skivan heter Däggdjur. Det är en lite särskild skiva, avskalad, avväpnad och tärd, och det blir till stora delar en avskalad turné. Låtarna handlar om att prata med folk, att inte vilja prata med folk, att vara rädd för folk, att sova bredvid folk, att ligga med folk, att känna sig nära folk, att inte känna sig nära folk. Att det blir vår och att bli äldre och att få kids och gå på Grammisgalan.

Kära hälsningar,
Annika Norlin, 2017

TASH SULTANA [AU]

Melbourne-baserade Tash Sultana började sin karriär med att spela gitarr på gatan. Genom gatumusicerandet hittade hon efter en tid sin egen stil och röst, som nu får folk att köa för att se henne – oavsett om det är i ett gatuhörn eller på en utsåld klubb. Precis som för många andra i hennes generation så kom det stora genombrottet när hon laddade upp ett klipp sociala medier som fick miljoner av visningar på bara några dagar. Att här finns talang så det räcker och blir över är helt klart ett faktum. Genom att loopa sig själv och sitt virtuosa gitarrspelande skapar Sultana ljudbilder som fullskaliga band bara skulle kunna drömma om. Med en skinande röst, unik känsla för melodi och sällsynt attityd är Tash Sultana Australiens utan tvekan kraftigaste enkvinnoband – i sommar ser vi henne på Stay Out West för första gången i Sverige. 

Det var förra våren som Tash Sultana laddade upp ett liveklipp av hiten ”Jungle” på Facebook och fick ett gensvar hon bara hade kunnat drömma om. Strax därefter landade hennes första EP – ”Notion”. Båda singlarna från EP:n har plockats upp av ett antal radiostationer som alla har lovordat denna unga Melbourne-bo. Med över 20 miljoner streams, en EP som har toppat iTunes-listan och utsålda spelningar utanför Australien är Tash Sultana utan tvekan ett namn för framtiden. 

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter