Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

SJU NYA TILL WAY OUT WEST

I går kunde vi meddela att hiphop-giganterna Migos är klara för sommarens festival, men veckans artistsläpp stannar inte där.

Idag har vi nämligen äran att basunera ut Vince Staples, Beth Ditto, Jonathan Johansson, Shout Out Louds, Sigrid, El Perro Del Mar och ARY. Snart är artistuppställningen komplett – sov inte på att köpa festivalpass eller endagsbiljett.

VINCE STAPLES [US]

Det är i princip tradition i Los Angeles att rappare skriver texter ur ett nästan läskigt ärligt socialrealistiskt perspektiv, och Vince Staples har i allra högsta grad visat att även han har en speciell talang för det. Han har skapat en helt egen stil och helt egen ljudbild i en tid och industri som gärna ser att artister hellre är likartade. Sedan den ordentliga debuten med EP:n ”Hell Can Wait” från 2014 har Vince Staples stakat ut en väg som varit mörk, intensiv och otroligt spännande i varje stund och moment.

Debutalbumet ”Summertime ’06” var också ett dubbelalbum och dokumenterade sommaren i Long Beach där allt förändrades för en 13-årig Staples, som förlorade vänner och älskade. Efterföljande EP:n ”Prima Donna” följde hans försök att balansera livet han kom från och livet karriären gett honom. Under sommaren 2017 släpps hans andra album ”Big Fish Theory”, ett av årets allra mest emotsedda album, och kort därefter väntar ett nytt besök till Göteborg, där han några år sedan vägrade besegras av en förkylning och körde vidare på Bananpiren. Nu står Slottsskogen på tur när Vince Staples kommer tillbaka till Way Out West.

JONATHAN JOHANSSON [SE]

Den pånyttfödda Jonathan Johansson är färgglad, funkig och lika delar smart och rolig. Samtidigt har han kvar den viktigaste kvaliteten hos sitt gamla jag: popmusik med ett varmt bultande hjärta. Sedan återkomsten 2015 har han visat oss vad kärlek är utan att blinka, vare sig den är smärtsamt ful eller töntigt lycklig. Med succéskivan “Lebensraum!” berättade han en romantisk historia som utspelar sig i medelklassens lyx och alldeles intill flyktingkrisens död. Det är en historia om att hitta tröst mitt i misären, och att vara oförskämt lycklig mitt i olyckan.

BETH DITTO [US]

Beth Ditto presenterade sig själv med dunder och brak när hon som frontperson i det ikoniska garagerockbandet The Gossip (vilket jävla band ändå?) sparkade in dörren till musikvärlden i början av 2000-talet. En frontperson med ett kraftverk till röst som hade lika nära till blues och rock som till soul och gospel. En sångerska med punkiga attribut och tydliga politiska ståndpunkter. En slags inofficiell talesperson och kläddesigner för den kroppspositiva rörelse som växt betänkligt sedan dess.

SHOUT OUT LOUDS [SE]

Det dröjde inte länge innan Stockholmsbandet Shout Out Louds började gå under epitetet Sveriges främsta indieband. Med ett antal omåttligt hyllade släpp under 00-talet blev gruppen en succé både på hemmaplan och utomlands – något som man såhär 17 år efter debuten fortfarande är. Få band har nämligen varit lika saknade på scenerna som världens bästa Shout Out Louds. Fyra år efter det senaste albumet ”Optica” har det äntligen blivit dags för Shout Out Louds att åter bege sig in i albumsvängen. Nya singeln ”Oh Oh” är en pärla!

SIGRID [NO]

Vi känner igen en framtida superstjärna när vi ser en. Sigrid har länge bubblat i hemlandet i Norge, men det var först i våras som denna unga talang fick till ett internationellt genombrott med fantastiska Don’t Kill My Vibe. Låten var en perfekt uppvisning av den melodiska skandinaviska popen som länge blomstrat i hemlandet, och fick publikationer som Billboard, Pigeons & Planes och Rolling Stone på fall. Det här var låten de alla hade väntat på – och mer skulle de få.

EL PERRO DEL MAR [SE]

Varje gång vi träffar El Perro Del Mar har hon vuxit lite till. Där finns en grund av enkla och genuina pianosånger, som med tiden blivit till frisk retropop, som blivit till dämpad house, som blivit till den stora färgpalett av ljud som hon är i dag. Med influenser från världens alla hörn vill hon göra gränslös popmusik och tar oss med ut i äventyret. Resultatet är en artist som blickar ut mot omvärlden för att hitta in till sig själv, som lyssnar på andras röster för att hitta mer utav sin egen.

ARY [NO]

Ett av Norges just nu hetaste namn innehåller bara tre bokstäver – A, R och Y. Med abstrakt elektronisk pop har Ariadne Loinsworth under artistnamnet ARY gett ut fyra omtalade singlar, som alla vittnat om vilken potential som döljer sig i denna unga Oslo-bo. Debutsingeln ”Higher” landade 2015 och plockades genast upp av diverse olika tastemakerbloggar och radiostationer för sin förvridet dansanta helhet.

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter