Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

RYAN ADAMS [US] OCH THEE OH SEES [US] – BÅDA KLARA FÖR WAY OUT WEST

Idag släpper Ryan Adams sitt nya kritikerhyllade album Prisoner nu är det dessutom klart att han kommer till Sverige i sommar för en exklusiv konsert på Way Out West. 

Vi adderar också ytterligare ett namn till lineupen. Thee Oh Sees kommer att bjuda på elegant stök i Slottsskogen som ingen med förnuftet i behåll borde missa. Vi ses i augusti!

Saknar du festivalpass?

Singer-songwritern Ryan Adams har alltid gått sin egen väg, oavsett vad det har inneburit för karriären. Med rötterna i punken har Adams via alt-country och klassisk rock arbetat fram ett sound som osar lika mycket då som nu. Samtidigt har han alltid, oavsett vilka idéer han har haft, låtit som sig själv – en egenskap som tycks bli allt mer sällsynt. Det dagsfärska albumet Prisoner är ett typexempel på hur han arbetar, och har redan hyllats som det främsta främsta han har gjort sedan solodebuten Heartbreaker. Som en stark skilsmässoskildring är Prisoner en produkt lika personlig som ett dagboksinlägg, där varje ton och anslag representerar uppbrottets känslomässiga berg-och-dalbana. Att Ryan Adams har nått någon slags kreativ höjdpunkt råder det inga tvivel om, och det faktum att vi kommer att få ta del av dessa små mästerverk till låtar på Way Out West i sommar gör inte saken sämre. 

Ryan Adams började karriären i alt-countrybandet Whiskeytown under 90-talet, och solodebuterade strax därefter med det numera klassikerstämplade albumet ”Heartbreaker”. Sedan dess har den omåttligt produktive Adams bjudit sina lyssnare på en brokig skara album, som alla fört in något nytt i det mångsidiga artisteriet. Musik från hans 16 studioalbum har hörts i ett otal olika filmer och TV-serier, och fortsätter att hänföra och beröra lyssnare världen över. Sedan starten har Adams haft fem släpp som nått topp 10 på albumlistan i Sverige, och det självbetitlade albumet Ryan Adams från 2014 genererade två Grammynomineringar. Året därpå gav Adams ut sin tolkning av Taylor Swifts mästerliga 1989, ett nyskapande album där han från början till slut lät Swifts ord blev till sina egna.

THEE OH SEES [US]

Garaget har börjat bli för trångt för retroeleganterna i Thee Oh Sees. Visst kryddade de tidigt sin garagerock med till exempel en gnutta kraut men på förra årets två album, ”A weird exits” och ”An odd entrance”, tog de steget ut i rymden på allvar i ett psych-prog-metal-punk-jam vi knappt hört maken till. Om det sprakar och skramlar så är John Dwyer och hans kamrater där och pillar, det kan ni lita på. Sedan länge kända för sina spektakulära och underhållande liveframträdanden är vi stolta över att presentera ett band som, efter 18 album, står på den absoluta toppen av sin förmåga.

Thee Oh Sees har alltid kretsat kring John Dwyer, även på den tiden de kallade sig OCS eller The Ohsees. 2008 års album  ”The Masters bedroom is worth spending a night in” var det första under nuvarande namnet och sedan dess har vi blivit serverade, minst, ett Thee Oh Sees-album om året medan medlemmarna kommit och gått. Efter en kortare semester 2015 återkom bandet förra året med ”A weird exits”, och senare systeralbumet ”An odd entrance” från samma inspelning. ”A weird exits” möttes av fantastiska recensioner, 82/100 på metacritic, och valdes till ett av årets album ibland annat Mojo och Uncut.

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter