Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Whose Streets?

av Sabaah Folayan, Damon Davis. Dokumentär, USA 2017

Whose Streets? skildrar energin när en folkrörelse exploderar. Det är en personlig och dynamisk film, en protestfilm som går utöver löpsedlarna och blindheten i de vanliga nyhetsmediernas rapportering av förortens kamp.

När den obeväpnade tonåringen Michael Brown dödas av polis och lämnas att dö på gatan, markerar det en brytpunkt för invånarna i St. Louis County. Sorg, långvarig spänning och förnyad ilska sammanför boende för att protestera mot den senaste tragedin. Under de följande dagarna blir konstnärer, musiker, lärare och föräldrar frihetskämpar som står på frontlinjen för att kräva rättvisa.

När National Guard kommer till Ferguson med militära metoder för att tysta protesterna, blir dessa unga aktivister fronten i en ny våg av motstånd. För denna generation är striden inte för medborgerliga rättigheter, utan för rätten att leva.

“Raw and unadorned, Whose Streets? is a documentary in the truest sense of the word; an actual moving document of events fresh in the country’s memory, but never before laid as bare as they are here.” Indiewire Jude Dry

FAKTA
Regi: Sabaah Folayan, Damon Davis
Språk: Engelska
År: 2017
Längd: 90 min

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter