Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

The Square

av Ruben Östlund. Spelfilm, Sverige 2017

Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en vass satir över vår samtid – Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare omvärld.

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum – han lever i centrum av konstvärlden och tar sitt arbete på största allvar. Dagarna innan den prestigefulla utställningen The Square ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren som försätter honom i allt dråpligare situationer och får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris.

The Square är, precis som Turist, både drama och satir. Jag ville göra en elegant film, med visuella och retoriska verktyg som både provocerar och underhåller publiken. Tematiskt rör sig filmen kring ämnen som ansvar och tillit, fattig och rik, makt och maktlöshet. Den växande tilltron till individen och den sjunkande tilltron på samhället. Misstron mot staten i media och inom konsten.” – Ruben Östlund

FAKTA
Regi & manus: Ruben Östlund
Producent: Erik Hemmendorff
Medverkande: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West m fl
Längd: 2 tim 22 min

Visning i samarbete med TriArt och Film i Väst

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter