Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Kortfilmer

Sex kortfilmer av svenska filmsskapare! Total längd: 66 min

Vem älskar inte kortfilmer? Små pärlor till filmer, stjärnor som glimmar, bomber som smäller, sår som kliar. Vi har i samarbete med Folkets Bio valt ut sex stycken nya svenska filmer till årets kortfilmspaket. 

Fuckgirls
Saga Becker & Christofer Nilsson, 15 min
Tre kvinnor diskuterar sina erfarenheter av förtryck, självförakt och att själva kunna diktera sina livsvillkor. Saga Becker (Nånting måste gå sönder) regidebuterar med ett Lemonade-inspirerat transmanifest i tre delar som slår lika hårt som det blöder.

Min börda
Niki Lindroth von Bahr, 13 min
Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.

Stay Ups
Joanna Rytel, 11 min
En medelålders kvinna ska återigen få nattligt besök av en yngre kille. Barnet är som vanligt i vägen. Joanna Rytel finkalibrerar sin drypande humor i en film om sexuell frustration under småbarnsåren.

Kometen
Victor Lindgren, 11 min
Två män gömmer sig bakom ett stängsel vid en gränskontroll. De har just påbörjat sin flykt från förtryck och förföljelse i hemlandet. Bara en av dem ska nå fram till Sverige. Han är kometen.

Push it
Julia Thelin, 7 min
I gymnastiksalen är Adam kung. När Hedda utmanar hans position får det inte den effekt hon förväntar sig. Träffsäkert och talande om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer. 

Meningslösa konversationer i fantastiska miljöer
Lisa Östberg, 9 min
Vi möter människor som samtalar om banala saker i storslagna landskap och nära fantastiska konstverk. En humoristisk och visuellt vacker film som samtidigt är en kommentar till vårt sätt att konsumera upplevelser.

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter