Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Fucking Åmål

av Lukas Moodysson. Spelfilm, Sverige 1998.

Fucking Åmål tog Sverige med storm när den kom för snart 20 år sedan. Nästan en miljon besökare såg den på bio och vem vet hur många som sett den sedan dess? Hur som helst, det är en svensk klassiker, hyllad av kritiker och publik, och i våras färdigställdes äntligen en digital filmkopia. På den första visningen på Cinemateket i Stockholm tidigare i vår var salongen smockfull. Självklart är det här en av de filmer vi vill visa på vår nya filmduk på Höjden!

Filmen berättar på Moodyssons självklara vis om de unga tjejerna Agnes och Elins möte och revolt mot fucking Åmåls konformitet.

Efter filmen följer ett samtal om att visa sin homosexualitet i Sverige, vad har hänt sen filmen hade premiär? Är det fortfarande lika laddat och svårt som för 20 år sen? Vilka utmaningar möter unga homosexuella idag? En av filmens huvudrollsinnehavare, Alexandra Dahlström, diskuterar detta i en paneldiskussion tillsammans med bland annat Tasso Stafilidis och Christina Kjellsson. Samtalet är ett samarrangemang med West Pride!

FAKTA:
Spelfilm
År: 1998
Regissör: Lukas Moodysson
Skådespelare: Alexandra Dahlström, Rebecca Liljeberg m fl
Längd: 90 min

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter