Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

GEORGE EZRA M.FL. TILL WAY OUT WEST

Vi kan härmed presentera ytterligare sju akter till Way Out West. George Ezra, Conor Oberst, Fatoumata Diawara + Hindi Zahra, Janice, Her, Kornél Kovács och Jarami. Pepp.

GEORGE EZRA

George Ezra sjunger med en själfylld, grovhuggen röst som känns som om den kommer från en annan tid, och kanske rentav en annan man? Musikbloggen When the Gramphone Rings beskrev den träffande som ”något som borde komma från en kapten på en räktrålare i Alabama snarare än en 21-åring från Bristol.” Och det var många som knockades av honom när hans andra singel ”Budapest” gick fram som en slåttermaskin på världens topplistor i slutet av 2013. Efterföljande albumet ”Wanted on Voyage” toppade albumlistan i England och nominerades till fyra Brit Awards. Sedan dess har han bland annat turnerat med Sam Smith, Tom Odell och Robert Plant samt filat på en uppföljare, fylld med samma charmiga blandning av indierock, rootsmusik och blåögd soul.

 

FATOUMATA DIAWARA & HINDI ZAHRA – OLYMPIC CAFÉ TOUR

Turnén som kallas för Olympic Café är berättelsen om två vänner, kvinnor, artister och afrikaner vars liv rimmar med öppenhet och frihet. Hindi Zahra har rötter i Marocko och har släppt två hyllade studioalbum, jämförts med storheter som Patti Smith och Billie Holiday samt spelat på scener världen över. Fatoumata Diawara föddes i Elfenbenskusten till malinesiska föräldrar, och har även hon släppt två studioalbum, medverkat i mängder av filmer och samarbetat med namn som Bobby Womack och Mulatu Astake. Sitt första möte delade dessa två världsartister på spelstället Olympic Cafés scen i Paris. De klickade direkt, och efter 12 år av andra projekt vill dessa två stå på scen igen, sida vid sida. Detta resulterade i Olympic Café-turnén, som kommer bjuda på särskilt utvalda låtar för varje spelning – valda efter vad de själva vill framföra och tror att publiken vill höra.

 


CONOR OBERST

Efter flera år i bandet Bright Eyes rider Conor Oberst nu på egen hand. Med gitarren i ena handen, och anteckningsblocket i den andra har han påverkat livsöden i över två decennier. I Conor Oberst musik finns den ringa mängden magi som behövs för att inspirera, föra samman och påverka. Allt detta görs genom berättelser om stort och smått, viktigt och oviktigt – men alltid med största precision. Som del av Bright Eyes tog Oberst på sig rollen som frontperson för den då bubblande indiefolkgenren, en roll som han på många sätt fortfarande innehar men nu mer i skymundan. Har man en gång påverkats av Conor Oberst musik så glömmer man det aldrig, det är i det närmaste vetenskapligt bevisat.

 

HER

Frankrike har länge varit platsen där den slickaste musiken skapas. Det började med french house, fortsatte med Phoenix och nu kulminerar trenden med duon Her. Med synkad sång, fräscht gitarrspel och en unik sammansättning av R&B och indie är den här duon på väg att explodera. Bakom projektet döljer sig Victor Solf och Simon Carpentier, och deras första projekt kom i och med EP:n ”Her Tape #1”. Det dröjde inte länge innan världen fick upp ögonen för denna välklädda konstellation, och den största delen av deras streams kommer faktiskt från andra platser än Frankrike. I studion kompletterar medlemmarna varandra, och lyckas med konststycket att få 1+1 att bli lika med 3 – den fiktiva tredje personen är den som åsyftas i bandnamnet. Duon har inlett 2017 starkt med den ultraslicka singeln ”Swim” som lyfts till skyarna av alla som lyssnat. Mycket mer koolness än såhär går inte att ha – missa inte duons första Sverigespelning.

 


JANICE

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med tre soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung. I fokus står hela tiden Janices soulpräglade röst som besitter förmågan att övertyga vem som helst. Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av det kommande årets kulturhopp, och bara några veckor efter utmärkelsen släppte hon singeln ”Answer”. Låten, som gått varm på både radio och i spellistor, är en känslosam hymn som sjungs till hennes pappa som gick bort fyra år tidigare. På sistone har Janice pendlat mellan Stockholm och London för att färdigställa det efterlängtade debutalbumet som väntas landa efter sommaren. Med singlarna i hand är det bara att konstatera – Janice har låtarna, stjärnglansen och attityden.

 

KORNÉL KOVÁCS

Svensk dansmusik blomstrar just nu, och den som leder tåget av spännande produktioner heter Kornél Kovács. Som del av Studio Barnhus-kollektivet har han länge släppt bitska house-spår som fått fötter att röra på sig världen över. Med förra årets solodebut ”The Bells” tog han steget från singelproducent till albumproducent vilket bland annat resulterade i en Grammis för årets elektro/dans. Men Kovács var ett namn långt innan dess. Med singlar som ”Szkira” och ”Pantalón” har han länge varit en etablerad producent med sällsynt briljans. Där andra producenter ofta hamnar i samma hjulspår efter ett tag vågar Kovács experimentera och ständigt prova nya idéer som på pappret inte ska vara genomförbara. Den lekfullheten är vad som har gjort honom till den housestjärna han är idag. På med dansskorna – i sommar kommer Kornél Kovács till Way Out West.

 

JARAMI

Att Sverige är bra på att odla fram duktiga producenter kommer knappast som en nyhet. Produktionsduon Jaramis patenterade mix av house, jazz och hip hop har resulterat i en ny typ av framåtblickande dansmusik fullproppad med själ. På bred front slog man igenom efter att ha skött produktionen på Frank Oceans senaste singel ”Chanel”, och det finns garanterat fler prominenta samarbeten på lager framöver. Efter att ha uppmärksammats för sina edits på Rihanna-låtar började namnet Jarami dyka upp på fler och fler tastemakerbloggar. Sitt första egna projekt skedde i och med singeln ”Wings” som hade Jesse Boykins III på sång. Nyligen släpptes låten ”Know No Better” som i sin tur kommer att leda upp till den efterlängtade debuten  ”Sketches” under våren.

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter