Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

FYRA NYA NAMN TILL WOW17

Gnistrande pop från Danmark, brittisk electro-soul, norska geniproduktioner och hyllad Brooklyn-rap. Vi har fyra nya urstarka namn att presentera till årets festival. Hej, Mø! Hej, Sampha! Hej, Cashmere Cat! Hej, Young M.A.! Välkomna till Way Out West 2017!

MØ [DK]

Det var Spice Girls som en gång i tiden inspirerade Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, mer känd som MØ, till att börja göra musik. Men hon klev snart över till kryddigare idoler, som Karen O i Yeah Yeah Yeahs eller Kim Gordon I Sonic Youth. Så ingen blir förvånad över att MØs gnistrande electropop har både svärta och udd. ”Som en blandning av Siouxsie Sioux och Janet Jackson”, som NME träffande beskrev det. Hemlandet Danmark har hon redan vält över ända och världsherraväldet är bara en refräng bort.


SAMPHA [UK]

När Sampha Sisay var tre år gammal skaffade hans familj ett piano och hans liv skulle aldrig bli sig likt. Han berättar själv att det var det där pianot som fick honom att växa, som fick honom att känna djupt inom sig att han hade en själ. Och Sampha är fortfarande ute på den där spirituella resan tillsammans med sitt piano. Från att vi för allra första gången hörde Samphas mjuka mörka falsett på SBTRKT´s debutalbum har han gått från klarhet till klarhet. Två EPs, ”Sundanza” och ”Dual”, men kanske framförallt uppmärksammade gästinhopp som producent och sångare hos en rad artister som känns som en provkarta över framtidens musik: Frank Ocean, Kanye West, Solange och Drake. Men nu behöver Sampha inte längre dela rampljuset. Nysläppta albumet ”Process” visar med all tydlighet att den känsliga electro-soulen har en ny kung.

 

CASHMERE CAT [NO]

Cashmere Cat är en av de röster som just nu definierar hur popmusik låter. Blip-bloppigt, fylligt och smattrande hårt – Magnus August Høiberg kan skapa både futuristiska bangers och intrikat electronica med sin rikt nyanserade ljudpalett. Den senaste tiden har hans flippriga produktioner kunnat höras på låtar av Kanye West, The Weeknd, Miguel och många fler, samtidigt som hans egna singlar har gästats av namn som Ariana Grande och Francis and the Lights. Bredden på artisterna han jobbar med är stor, men Cashmere Cat lyckas alltid sätta sitt ständigt igenkännbara sigill på projektet – en konst som få andra i hans sits bemästrar. Høiberg har länge haft ett debutalbum i görningen, och hittills har vi bjudits på en hel del smakprov från vad som komma skall. Efter många om och men står det dock klart – i vår släpps äntligen albumet. 2017 ser i högsta grad ut att kunna bli The Year of the Cat.

 

YOUNG M.A [US]

I dess kanske renaste form består rap av freestyle, att hitta på både rim och innehåll i samma stund som det framförs. På senare år har freestyle blivit mer och mer ovanligt, men en som motarbetat den utvecklingen är Young M.A Denna talangfulla Brooklyn-rappare har slagit igenom med råa freestyles som sammanlagt setts och hörts av miljontals människor – både som klipp och del av radioinslag. Men freestyles är inte allt denna stjärna hittills har åstadkommit: hennes virala monsterhit ”OOOUUU” definierade i stort sett musikutvecklingen år 2016, och etablerade henne som en av de mest spännande nya rapparna just nu. Låten skapade stor uppståndelse i hiphopvärlden, och har redan remixats både officiellt och inofficiellt av namn som Nicki Minaj, 50 Cent och Meek Mill.

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter