Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Albumaktuella MacDemarco klar för Way Out West

Idag är en bra dag. Idag är dagen då det blev allmänt känt att självaste Mac DeMarco släpper nytt album 5 maj och att han kommer att spela på Way Out West i augusti. Bra bra.

Om rockvärlden är en samling ilsket surrande getingar som tävlar om vem som är snabbast, hårdast, coolast och sitter på den mäktigaste blomman så är Mac DeMarco en rund och luddig humla, på väg till en helt annan flummig blomma. Det finns inga raka linjer, inga vassa hörn, i hans musik. Istället böljar den över dig, som vågor eller solstrålar. Starka krafter vill kalla DeMarcos musik för ”slackerrock”, Marc vill hellre kalla den ”jizz jazz”, av ingen annan särskild anledning annat än att det låter soft. Vi säger att det är vingligt tillbakalutad gitarrpop, inbjudande som en gammal hammock. Känslig, vänlig och rolig – precis som Mac DeMarco själv.

Redan 2009 – under en tid då han annars försörjde sig som asfaltsläggare, försökskanin vid medicinska experiment och producent av ”psychedeliska” videos –  släppte Mac DeMarco, under namnet Makeout Videotape, sitt debutalbum Heat Wave. Men det var först med EPn Rock´n´roll Nightclub 2012 som han hamnade på kartor utanför Montreals indiescen. Sedan dess har han släppt albumen 2, Salad Days och Another One. Samtliga har blivit väl mottagna av kritiker och besökt flertalet årets bästa-listor. Ett nytt och efterlängtat album har namnet “This Old Dog” och släpps 5 maj. Smakprov finnes nedan i form av “This Old Dog” och “My Old Man”.

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Buy your tickets here

Buy tickets