Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Supporter
Partner
Partner
Partner

Årets mat- och dryckesnyheter!

Falafel, meze, bowls och halloumi-burgare för den som vill slå sig ner med maten i gräset framför en konsert. Sittande restaurang med fyra-rätters-menyer för den som vill spetsa sitt besök på Way Out West med en unik kulinarisk upplevelse. Med drygt en vecka kvar till festivalstart presenterar vi i dag ett axplock av årets mat- och dryckutbud!

RESTAURANG AGRIKULTUR

Maten har alltid varit en viktig del av Way Out West, och med nya området Höjden som plattform gjorde vi förra året en storsatsning vad gäller matutbudet. Ett mycket uppskattat inslag i detta var vår sittande restaurang – av och med Agrikultur.

Vi kan nu stolt berätta att Agrikultur kommer att göra oss sällskap på Höjden även i år – denna gång med en grönsaksbaserad fyrarätters-meny, formad kring råvaror som kronärtskocka, pepparrot, krondill och majs. I en intim och mysig sittande restaurang under Slottsskogens gröna lövtak, kan du för 695 kr/person njuta av denna annorlunda matupplevelse – tillagad och serverad av Filip Fastén (Årets kock 2014 och grundare av Agrikultur) och Joel Åhlin (tidigare Tjoget/Linje Tio och grundare av Agrikultur) med personal.

Agrikultur tar i år också ett större grepp över hela mat- och dryckutbudet på Höjden och presenterar – förutom restaurang och ginbar – en helt ny ölträdgård med en mer snacksbaserad matservering. Temat på denna lyxigare snabbmat kommer vara friterat. Med andra ord: upplagt för matmagi.

Restaurang Agrikultur öppnar kl 14.00 alla festivaldagar och har 24 sittplatser/sittning.

BOKA AGRIKULTUR HÄR.

agrikul

LILLA DAMMEN – NYTT RESTAURANGOMRÅDE

Nytt för i år! Ett stenkast från Dungen-scenen finns ett litet, mysigt område som vi valt att döpa till Lilla Dammen. Här kommer du hitta en pub med massa härlig öl, en vinbar, en champagnebar, en focacceria och en javabar. Dessutom har vi bjudit in tre lokala superkockar – Ulrika Forssell, Cecilia Jussinoja och Katja Palmdahl – som tagit fram en meny specifikt för Way Out West. På den hittar vi bl.a ramen bowls, grillad färsk vitkål med stekta kantareller, rostad jordärtskocka, chokladpavlova och mycket mer.

IMG_4536

FOODTRUCKS, ÖLPIZZA OCH HALLOUMIBURGARE

Förutom ovan nämnda områden, så kryllar Slottsskogen precis som alltid av foodtrucks och, matserveringar – allt vegetariskt och med ett stort veganskt utbud. Vi ser fram emot bowls från The Rolling Bistros, klassiska Smålandsrullen, Way Out Halloumi i Max helvegetariska hamburgerrestaurang och ölpizza från Norrlands Guld Ljus och 800 grader – och mycket mer.

På området finns också ett flertal ölområden och barer – med utbud av både ekologisk öl, cider, cava, vin och alkoholfritt. Två av barerna på området kommer vara helt alkoholfria, i samarbete med bl.a GodDryck.

_MG_0490

 

Feed

Way Out West 2017 Aug 10–12

Köp dina biljetter nu

Köp biljetter